JEEP RENEGADE

Hayatımdaki en büyük tutkulardan biri olmuştur araba kullanmak. Büyük-küçük, düz vites-otomatik vites, sedan-hatchback, ticari araç-otobüs ayırt etmeksizin her tür aracı kullanmak benim için gerçek bir keyiftir. Geçtiğimiz aylarda gittiğim Artvin tatilinde kiraladığım jeep renegade bana bambaşka duygular yaşattı. Bu araçla kaza yapmanız imkansız.

IMG_3844[1]

Öncelikle aracın bir SUV grubu oluşu ve güçlü kasası insana güven duygusu veriyor. İç dizaynı oldukça kullanışlı ve hoş. Araçla yol almaya başladığımda her şey çok güzel gidiyordu, yol tutuş harika, yükseklik duygusu inanılmaz. Fakat o da ne, araç sürekli sağa sola çekiyor sanki. Arkadaşlara çaktırmamaya çalışıyorum ama bir problem var. Ya lastik havaları sıkıntılı ya da balans ayarı yapılmamış diye düşünürken, hız göstergesinin yanında anlamsızca yanıp sönen bir şekil dikkatimi çekti. Bir araba figürü ve her iki yanında yeşil, sarı ve kırmızı olarak renk değiştiren iki şerit mevcut. Yanlardaki renkler kırmızı olunca araç savruluyor. Otoyolda giderken sinyal verip şerit değiştirirseniz sorun yok fakat sinyal vermeden şerit değiştirmeye kalkarsanız, araç sizin uyukladığınızı düşünüyor ve sizi olduğunuz şeritte kalmaya zorluyor. Ve bunu yaparken gerçekten direksiyon oynuyor, zorladığınızda ciddi direnç gösteriyor. Sinyal vermeden yaptığım şerit değiştirmelerde aracın savrulmasının nedenini öğrenmiş oldum. Bu şerit değiştirme ikaz sistemiymiş. Gerçekten çok başarılı. Trafiğin olmadığı bir yerde gerçekten çok merak ettiğimden ellerimi direksiyondan çektim ve aracın emniyet şeridine doğru yavaşça ilerlemesine izin verdim. Lastik emniyet şeridine bastığı anda direksiyon ters yöne hafifçe kırıldı, sonrasında ellerim direksiyonda olmadığı için oldukça yüksek sesli bir ikaz geldi. Yani elinizin direksiyonda olup olmadığı da araç tarafından tespit ediliyor ve anında uyarı geliyor.

IMG_3848[1]

 

Örneğin; araç çalışır haldeyken biri veya bir başka araç size çok yaklaşırsa direkt sinyal veriyor. Park sensöründen bahsetmiyorum. Dar bir yoldan geçerken yandaki duvara çok yaklaşmanız ya da birinin araca çok yakın durması da uyarıya sebep oluyor. Fotoğraf çekimi için bir yerde durduğumuz sırada arkadaşlar arabadan indiler. Biraz ileride daha güzel fotoğraf çekeceklerini düşündükleri için yürüyerek ilerlemeye başladılar, ben de arkadan araçla onları takip ediyorum. Biraz fazla yaklaşınca hafif fren yapmak istedim ve yaptığım frenden çok daha şiddetli bir şekilde araç bir anda durdu. Bu da önden çarpma uyarı sistemiymiş. Yani birisini kovalayıp ezmek gibi bir düşünceniz varsa isteseniz de yapamazsınız.

IMG_3849[1]

 

Gece yolculuğu başlayınca farları otomatik ayarına aldım. Önünüzde araç olmadığı zaman farlar otomatik olarak uzun ayarına geçiyor. Fakat önünüze bir araç çıktı veya karşı şeritten bir araba geliyorsa işi şansa bırakmadan kendiliğinden kısa farlara geçiş yapıyor. Jeep Renegade gerçekten çok güvenli bir o kadar da kullanımı keyifli bir araç. Araç almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ediyorum, mutlaka deneyin. Çok zarif bir görüntüsü olduğunu söyleyemem ama güç ile konforun buluştuğu bu kadar güvenli bir araç uzun zamandır kullanmamıştım. Tek kelime ile ifade edersem kesinlikle başarılı!

JEEP RENEGADE” için bir yanıt

Add yours

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.

Yukarı ↑